top of page

Fashion street party “Re-move”

Το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης, ζωντανεύει τη Δυτική πλευρά του κέντρου της Θεσσαλονίκης στα Άνω Λαδάδικα, σε μία μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, από τις 18.00 μέχρι αργά, στην οδό Ολυμπίου Διαμαντή. Το fashion street party που διοργάνωσε το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το art restaurant Punto es και την boutique Indigo, είχαν την τόλμη να εγκατασταθούν στα "άγνωστα" Άνω Λαδάδικα, πίσω από την οδό Πολυτεχνείου και τα Δικαστήρια.


To σύνθημα re-move διατρέχει την εκδήλωση: τολμήστε τη Δυτική πλευρά του κέντρου για shopping και διασκέδαση, μα και πολιτισμό. Στη στοά, που ξεκινά από το 17Β της Πολυτεχνείου και καταλήγει στην Ολυμπίου Διαμαντή, συναντούμε τις σφαίρες της αναγέννησης, ένα εικαστικό των σχεδιαστών μόδας του ΤΕΙ ΘΚεντρικής Μακεδονίας, που συμβολίζει την αναγέννηση μέσα από τον πολιτισμό και τη δημιουργία. Βγαίνοντας στην Ολυμπίου Διαμαντή, μπροστά από την μπουτίκ indigo, ο καταρράκτης της μνήμης, δημιουργία των σχεδιαστών, αναφέρεται στις λαμπερές μνήμες μιας περιοχής, που ήταν μέρος του παλιού εμπορικού κέντρου της πόλης.

Η μπουτίκ indigo φιλοξενεί τα κατάλευκα ρούχα origami flowers της σχεδιάστριας μόδας Γιώτας Καϊοπούλου, αποφοίτου του ΑΤΕΙ Θεσ/νίκης. Τα origami water bombs των φοιτητών και οι ζωγραφικοί πίνακες της Γιώτας συμπληρώνουν το visual merchandising της βιτρίνας.

Από τις 18.00, οι σχεδιαστές μόδας φτιάχνουν graffiti T-shirts, τα οποία θα διατίθενται προς πώληση για την ενίσχυση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων. Καλλιτέχνες του graffiti δημιουργούν ένα σκηνικό fine trash στο χώρο της εκδήλωσης, ενώ προβάλλονται trends για το καλοκαίρι 2010. Στις 21.00 οι σχεδιαστές παρουσίασαν μόδα fine trash, εκλεπτυσμένη μόδα του δρόμου στο πνεύμα της ανακύκλωσης, με ρούχα, που ταιριάζουν στο βιομηχανικό χαρακτήρα της περιοχής. και "δίνουν ενέργεια στο χώρο".


Προτεινόμενα Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα
Ακολουθήστε μας
  • Wix Facebook page
  • YouTube Social  Icon
bottom of page